Dla każdego kto choć raz ..... zaryzykował

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • coobin
    Ambiente
    • 2009
    • 181

Właśnie, nas też było swego czasu ponad trzydziestu i dawało radę i to nie tylko w podstawówce, ale też w liceum :P
  • macherstudio
    RS
    S_OCP Member
    • 2008
    • 2378
    • Mitshibishi
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

18+

Przenikliwa muzyka refleksyjne kadry BARDZO
    www.prostetorodo.pl

Komentarz

• adaś
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2006
      • 876
      • Volkswagen

Już było...ale IMO o tym akurat warto przypominać.
      Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
      a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
      Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
      O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)

Komentarz

• xtremesystems
        RS
        • 2010
        • 2254
        • Hyundai

mnie dzis gosciu w bmw cabrio bym zalatwil na skrzyzowaniu rownozednym
        jechalem z jego prawej wiec mialem pierwszenswo. jezdze tam zawsze wolniej bo ludzie uwazaja ze jak droga szersza to maja pierwszenstwo

Komentarz

• Busku
          Rider
          • 2009
          • 655

Widziałem wiele razy i naprawde daje do myślenia...
          Pozdrawiam
          Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
          Mercedes W210 290 Turbodiesel
          Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25

Komentarz

• xtremesystems
            RS
            • 2010
            • 2254
            • Hyundai

a spójrzcie na to jeszcze z innej strony?
            co da ze bedziecie jechac super bezpiecznie , przepisowo , zachowawczo. slowem wzorowo jak jakis idiota was skasuje.

nie mozna dac sie zwarjowac.
            wiele wlasnie w tym filmiku jest pokazane ludzkiej glupoty . ale patrzac na niego od drugiej strone wiele jest cierpienia niewinnych ludzi.

taj jak dzisiaj opisywalem. mlody idiota w bmw by mnie skasowal mimo ze na pierwszenstwie jechalem. szczescie ze znam te okolice i wiem ze trzeba sie tam turlac 20km/h bo ludzie nie umieja jezdzic po rownozednych. a pozatym jak znaku nie ma to wg ludzi oznacza ze ukradli a nie ze rownozedne

Komentarz

• lukasz3112
              RS
              • 2008
              • 3607

o fak...
              Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• adamusiek
                L&K
                • 2009
                • 1123

widziałem już to kilka razy, to fakt
                Zamieszczone przez Busku
                naprawde daje do myślenia...
                ale na idiotów i tak to nie zadziała :wink:
                xtremesystems, zgadzam się z Tobą, ale jak Ty zachowasz zdrowy rozsądek to "szanse przeżycia" są większe

Komentarz

• xtremesystems
                  RS
                  • 2010
                  • 2254
                  • Hyundai

moze juz to opisywalem. sytuacja jak z filmiku. rodzina jedzie na wakacje autostrada A1 .150km/h.. kolo w fiacie ducato (fajnie sie zapisuja takie chwile w pamieci) ze slimaka (3 pasy) ,zmienia dwa pasy (ze skrajnego prawego , na skrajny lewy) gadajac z kolega , nawet nie zerkajac w lusterka.kierownik fabii instynktownie wciska but w podloge i zjezdza lewymi kolami na pobocze i na centymetry miesci sie przed ducatem.

wystarczylo by lekko stuknal mnie w tyl przy tej predkosci i dachuje parenascie razy

Komentarz

• adamusiek
                    L&K
                    • 2009
                    • 1123

xtremesystems, różne są sytuacje na drodze
                    ostatnio leciałem 7 lewym pasem, zanim dojechałem do skrzyżowania było czerwone światło, mój pas był pusty, a na prawym stał tir, a za nimi osobówka, jak dojeżdżałem do skrzyżowania zrobiło się zielone światło, więc nie musiałem zwalniać (ok.110km/h), w momencie kiedy wjeżdżałem na skrzyżowanie klient z osobówki wpadł na pomysł wyminięcia tira i kiedy mój byłem na jego wysokości on zaczął zjeżdżać na mój pas
                    na szczęście nikt nie stał na odcinku drogi na skręcających i był szeroki i w miarę równy pas zieleni do barier

Komentarz

• eroberto1
                      Rider
                      • 2010
                      • 350

Zamieszczone przez xtremesystems
                      co da ze bedziecie jechac super bezpiecznie , przepisowo , zachowawczo. slowem wzorowo jak jakis idiota was skasuje
                      Ale prawdopodobieństwo spada o połowę, pozatym myśle że ciężko by było żyć ze świadomością że kogoś się zabiło...
                      2.0 TDI BKD http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39508

Komentarz

• abstinent
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 4842
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez adamusiek

zgadza się
                        Pod koniec sierpnia jechałem samochodem i najechałem na wypadek który był jakieś 30sek wcześniej zanim się zatrzymałem.
                        Dziewczyna 21 lat chciała się przejechać na motorze.
                        Synek(ponoć bez prawa jazdy) tak jechał że walnął w samochód który jechał w tym samym kierunku i skręcał przed nimi w lewo.
                        Wyskoczyłem z samochodu, chłopak przytomny, ona wylądowała jakieś 12m od motocykla, kask miała prawdopodobnie nie zapięty albo za duży
                        Robiłem RKO, później pogotowie walczyło 1h'30min, niestety zmarła na miejscu
                        Jej siostra i znajomi też tam byli, jechali w innym samochodzie.
                        Chłopak ze złamanym kręgosłupem

Ogólnie ciężko się pozbierać po takim czymś...

Komentarz

Re: Dla każdego kto choć raz ..... zaryzykował

Zamieszczone przez macherstudio
                          18+

Przenikliwa muzyka refleksyjne kadry BARDZO
                          wklej tu jesli mozesz,

moze temat nie umrze, ten filmik jak najbardziej sie lapie

Komentarz

• radekgw
                            L&K
                            • 2010
                            • 1182

Zamieszczone przez abstinent
                            Zamieszczone przez adamusiek

zgadza się
                            Pod koniec sierpnia jechałem samochodem i najechałem na wypadek który był jakieś 30sek wcześniej zanim się zatrzymałem.
                            Dziewczyna 21 lat chciała się przejechać na motorze.
                            Synek(ponoć bez prawa jazdy) tak jechał że walnął w samochód który jechał w tym samym kierunku i skręcał przed nimi w lewo.
                            Wyskoczyłem z samochodu, chłopak przytomny, ona wylądowała jakieś 12m od motocykla, kask miała prawdopodobnie nie zapięty albo za duży
                            Robiłem RKO, później pogotowie walczyło 1h'30min, niestety zmarła na miejscu
                            Jej siostra i znajomi też tam byli, jechali w innym samochodzie.
                            Chłopak ze złamanym kręgosłupem

Ogólnie ciężko się pozbierać po takim czymś...
                            brawa za postawe, malo ktory w takim momencie potrafi zachowac zimna krew, i tylko patrzy albo biega wkolko
                            Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• abstinent
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 4842
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

radekgw
                              niestety ale byłem jako jedyny
                              jedynie co, to jak biegłem do tego chłopaka to moja mama widziała jak dziewczynę wyciągali z takiego dołku przy siatce pod chodnik i tyle.
                              Dalej to same krzyki i panika.

A i jeszcze jedno, po czasie podbiegła jakaś kobieta że jest lekarzem, przejęła masaż serca, ja poleciałem się opłukać do samochodu z krwi itp
                              Wracam a ona stoi, pytam się czemu przerwała a ona na to "że i tak nie żyje"
                              Myślałem że ją tam rozniosę....

Druga sprawa to ekspozycja, ale w takim momencie się nie myśli o tym
                              Na szczęście dziewczyna była zdrowa

Komentarz

• xtremesystems
                                RS
                                • 2010
                                • 2254
                                • Hyundai

no wlasnie. ja bym sie zastanawial czy nie ma jakiegos hiv-a czy cos w tym stylu

Komentarz

• abstinent
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 4842
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

xtremesystems, a byłeś kiedyś w takiej sytuacji :?:

Komentarz

• McGan
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 3573
                                    • Superb III (3V3)

xtremesystems, oj nie zastanawiałbyś się... Też robiłem w swoim życiu RKO, na szczęście z pozytywnym skutkiem i uwierz, nie myślałem zupełnie o niczym. Wszystko robiłem podświadomie, jak wycięty na chwilę z życia - automatycznie.

Zamieszczone przez kross12
                                    Zamieszczone przez macherstudio
                                    Przenikliwa muzyka
                                    bardziej pedalska...
                                    Jakże głęboki komentarz, jeszcze w takim temacie. Naprawdę musisz się zachowywać jak idiota i kompletny ignorant?
                                    Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                                    Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• abstinent
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 4842
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez McGan
                                      xtremesystems... nie myślałem zupełnie o niczym. Wszystko robiłem podświadomie, jak wycięty na chwilę z życia - automatycznie.
                                      Dokładnie tak jest
                                      Nawet nie za bardzo pamiętałem twarzy dziewczyny, dopiero jak zobaczyłem zdjęcie na pogrzebie itp no to coś zaczęło świtać
                                      Żeby to był może jakiś menel albo coś w tym stylu to przez myśl by takie coś przeszło, ale tu...
                                      do tego wzrostem, sylwetką jak moja żona

Pod koniec czerwca też robiłem RKO, facet żyje dzięki mnie jak to lekarz powiedział(zastawka mu poszła)

Komentarz

• McGan
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 3573
                                        • Superb III (3V3)

abstinent, według mnie kursy I pomocy powinny być obowiązkowe dla kierowców (a nawet i dla wszystkich, np w szkole średniej - technikum, liceum (wcześniej nie ma sensu, bo inne rzeczy w głowach siedzą)). Byłoby lepiej i bezpieczniej. Uniknęło by się może takich sytuacji, że ludzie tylko stoją i się gapią, każdy się wymądrza co by tu zrobić, a nikt nawet palcem nie kiwnie (bo nie potrafi).
                                        Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                                        Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• abstinent
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 4842
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ja tam żadnego kursu nie przechodziłem, a coś tam potrafię
                                          tu raczej trzeba mieć "jaja" że tak powiem

ale chętnie się wybiorę na taki kurs

Komentarz

• Le-Ce
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1313
                                            • Octavia I (1U2)
                                            • AUM 1.8 20VT 150 KM

tvn warszawa

dziś na ul. Puławskiej

trzy osoby nie żyją prawdopodobnie kierowca ocalał :?:

BMW 200/km
                                            Załączone pliki
                                            Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• Tony065
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 2487
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • ARX 1.8 20VT 150 KM

abstinent, byłem w podobnej sytuacji, tyle, że na dworcu PKP Łódź Fabryczna. facet wypadł z ruszającego pociągu i prawie zgilotynowało mu rękę. trochę makabryczne było wyciąganie pacjenta z pod kół, bo nie wiedziałem ile tam go zostało. na szczęście, poza ręką, nic mu nie było. nawet specjalnie krwi nie było, bo jak przyjechało pogotowie /po prawie 40 minutach :!: / to nie było co wycierać. mam za sobą 2 kursy pomocy przedmedycznej i coś tam wiem jeszcze ze szkoły na temat fizjologi, więc sam byłem zdziwiony tym faktem, ale facet był na lekach, wiec może to było to. z całego towarzystwa, zimną krew zachowałem ja i mój kolega, który zadzwonił na pogotowie. kierownik składu w sumie nic sam nie zrobił, tylko na moją wyraźną prośbę /wydarłem się na niego/, odsunął gapiów od poszkodowanego. reasumując, kurs niewiele tu da, trzeba mieć "cohones", jak mówią Meksykanie.
                                              xtremesystems, aby zarazić się HIV-em, trzeba by wypić parę litrów śliny /blech/, ale możesz zrobić sobie test, jest anonimowy.

w sumie, nie chwaląc się, w całym tym parszywym życiu, pomogłem paru osobom w potrzebie, m. in. kobiecie w ciąży, wypadającej z tramwaju na przystanku, bo zrobiło jej się słabo a było cholernie gorąco. no wyjścia nie miałem, bo stałem sam, a ta baba leciała prosto na mnie :wink: na całe dla niej szczęście. ten film jest tyle wstrząsający, co zmuszający do myślenia. mnie po pewnym "zdarzeniu drogowym" przestało kręcić zamykanie licznika, choc czasem pozwolę sobie na lekki galop od świateł, ale tylko czasem i jak jest pusto na drodze i chodniku. myślenie, rozwaga i spostrzegawczość to podstawa na drodze.
                                              Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                                              @ by Tune-up Gdańsk
                                              TDI VP++ i jeszcze rośnie
                                              Antek

Komentarz

• likoss
                                                Elegance
                                                • 2010
                                                • 753
                                                • Superb II combi (3T5)

hm...przed 2 laty jechalem na Boze Narodzenie do domu w Niemczech gololedz w tedy jeszcze corsa auto zaladowane na zimowkach a mimoto nawet na 3 kola boksowaly przed nami rozwalily si e3 auta szkoda kolesi z angli rozkwasili sie bmw jechali troche za ostro...o wypadek nie trudno trzeba uwazac
                                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=81807
                                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ghlight=likoss
                                                http://www.jiu-jitsu-gruppe-heinrich-jansen.de/

Komentarz

• Dachu
                                                  Rider
                                                  • 2008
                                                  • 724
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BGU 1.6 MPI 102 KM

ogladalem ten filmik pierwszy raz i musze powiedziec ze mocno zrobiony i daje duzo do zastanowienia
                                                  Skoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie

obecnie Skoda Octavia II 2.0 TDI 187 km i 390 Nm + banan na twarzy

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ck+king++dachu

Komentarz

Pracuję...